Notícies

Visita per conèixer experiències conjuntes de l’ametller (Murcia, gener 2023)

A meitat de gener un grup d’agricultores i tècnics de l’ADV vam anar a conèixer experiències al sud d’Espanya, a la zona de Múrcia, Almeria i Granada. L’objectiu del viatge era conèixer un projecte de comercialització conjunta d’ametlles i altres fruits secs (Almendrehesa) i veure com es produeixen en les condicions climàtiques de la zona.

Vam conèixer el projecte AlVelAl i també el projecte Junquera, que treballen en la regeneració de sòls i ecosistemes, en una zona de condicions de sequera extrema i nivells molt baixos de matèria orgànica. Produeixen cereals i ametllers de secà, mitjançant pràctiques regeneratives per aprofitar l’aigua al màxim.

Veure com treballen aquests projectes ens va animar molt per seguir treballant i no arribar al nivell de degradació del sòl que pateixen ells, i ha sigut també una forta empenta per animar-nos a iniciar el projecte de comercialització conjunta de l’ametlla que s’està desenvolupant a l’ADV.

Una experiència, creiem, molt enriquidora per a totes les persones que vam fer el viatge.

Per a més informació sobre els projectes que hem visitat, podeu clickar en aquests enllaços:

https://www.lajunquera.com/

https://www.alvelal.net/

Mira el Vídeo de presentació d’AlVelAl

http://almendrehesa.es

Comparteix-ho

Som més que ecològics, és la nostra manera de treballar i entendre la pagesia.

💥 Des de l`ADV ja fa temps que hem creat un Banc de Maquinària Compartida, on comptem amb algunes màquines que estan a disposició de les nostres sòcies i socis. 🚜🌿🧑🏻‍🌾
D``aquesta manera compartim despeses, manteniment i sobretot coneixement.

💚 Les màquines que es compren a través del Banc de Maquinària son aquelles que, malgrat ésser molt útils, s`empren amb poca freqüència a nivell d`explotació, comportant una despesa difícil d`amortitzar a nivell individual.

Aquesta setmana els tècnics de @saltguiu ens van fer una formació de la "Rinieri" per tal de ser més conscients del seu correcte funcionament, així com adaptar-la de manera correcta a cada cultiu, manteniment, etc.

Moltes gràcies @saltguiu per venir i compartir aquesta estona.

Seguim!
...