1# Som Xarxa i traspàs de coneixements
Generem coneixement i treballem en xarxa des d’una experiència col·lectiva.

Som una Associació de pagesos i pageses ecològics de les Terres de Ponent. Assessorem i fem un acompanyament tècnic, social i administratiu a la pagesia que fa el pas cap a l’agricultura ecològica, biodinàmica o regenerativa. També desenvolupem projectes propis.
Generem coneixement i treballem en xarxa des d’una experiència col·lectiva.
Cuidem les persones, cuidem el territori i potenciem el relleu generacional.
Des de la cura i el respecte a les persones neix un compromís social amb els nostres consumidors i consumidores.
Anem més enllà de la normativa de producció ecològica. Fem més que ecològic.
Recuperem les terres maltractades per la química sintètica i els retornem la fertilitat.
Sostenibilitat entesa com a eficiència tècnica, ambiental, econòmica i equitat social.
Fem assessorament tècnic en tots els cultius i realitzem seguiments a camp. Orientem en tot el que cal saber per fer una conversió a la producció ecològica.
Assessorem en els fonaments de l’agricultura biodinàmica, els moments d’aplicació dels preparats i com elaborar-los de manera autosuficient.
Donem suport en la tramitació de les certificacions de l’agricultura ecològica i biodinàmica (CCPAE, CAAE, Demeter, Bio Suisse).
Assessorem en fertilització orgànica i en com fer un bon compost. La millora dels sòls és clau per recuperar la fertilitat.
Elaborem butlletins mensuals on s’expliquen tècniques pel maneig sanitari, fertilització en producció ecològica i altres informacions d’interès del sector.
Organitzem jornades formatives i impartim cursos sobre la gestió dels cultius en producció ecològica.
Busquem solucions a les problemàtiques poc resoltes de la producció ecològica fent assajos de camp.
Enginyera Agrònoma
Màster ‘Organic Agriculture’
Tècnica Assessora, dinamització i projectes transversals
Enginyera Agrònoma
Màster Protecció Integrada de Cultius i en conservació de la biodiveristat
Tècnica Dinamitzadora i suport I+D
Enginyeria Agroalimentària, ambientòloga i Màster en Protecció Integrada de Cultius
Tècnica Assessora
Impulsem projectes propis per ampliar el coneixement, augmentar la biodiversitat i donar suport a la comercialització.
Projecte 'OSMIA'
Aquest projecte el vam iniciar l’any 2017 amb l’objectiu d’incrementar les poblacions d’òsmia autòctones que van disminuint en part per la falta de refugis i ajudar, a la vegada, a ser més autosuficients en la pol·linització a fruiters i ametllers. La nostra cria d’Osmia cornuta l’alliberem cada any a les finques dels nostres associats.
Llegir mésProjecte '+Biodiversitat'
L’agricultura i els paisatges agraris necessiten incloure més espais refugi per a la fauna. Per això incentivem la instal·lació a les finques, de caixes niu de rapinyaires, ocells insectívors i ratpenats. També potenciem la sembra o plantació d'espècies vegetals que promoguin la fauna auxiliar, pel control biològic de plagues i la pol·linització.
Llegir mésProjecte 'Generació de nou coneixement I+D'
Generem coneixement mitjançant assajos i proves de camp, per resoldre problemàtiques poc resoltes en la producció ecològica. Aquest coneixement el compartim amb tots els associats i també el transmetem en jornades i cursos per difondre’l. Col·laborem amb centres de recerca, universitats i altres entitats.
Llegir més
Avui hem visitat l'assaig de cobertes vegetals i encoixinats en les vinya de secà de la cooperativa l'Olivera. Un matí d'intercanvi de coneixements entre l'ADV valls del corb, el grup de recerca de malherbologia i ecologia vegetal de la universitat de Lleida i el nostre equip al complert.
L' assaig que durarà 3 anys, pretén donar resposta als dubtes sobre les avantatges i desventatges de les cobertes vegetals al secà i les millores que poden fer els encoixinats amb closca d'ametlla en vinya de secà.
#agriculturaecologica #agriculturaregenerativa #cobertes #vinya #agriculturaorganica
Pagesos de l'ADV conjuntament amb l'equip tècnic hem conegut com treballen els camps d'ametllers i cererals els productors de l'associació AlVelAl en les seves dures condicions de sequerea i sols degradats on intenten regenerar els seus sòls en un projecte molt ampli i interessant.
També ens han mostrat la seva experiencia en la comercialització conjunta de l'Almendrehesa i ens han inspirat i animat molt en continuar els nostres projectes.
Una experiència molt enriquidora per tots i que ens torna més reforçats i animats a seguir el nostre camí. Moltes gràcies AlVelAl!
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
Agricultores de la ADV conjuntamente con el equipo técnico hemos conocido cómo trabajan los campos de almendros y cererales los productores de la asociación AlVelAl en sus duras condiciones de sequia y suelo degradados donde intentan regenerar sus suelos en un proyecto muy amplio e interesante. También nos han mostrado su experiencia en la comercialización conjunta de la Almendrehesa y nos han inspirado y animado mucho a continuar nuestros proyectos. Una experiencia muy enriquecedora para todos y que nos nos refuerza y anima a seguir nuestro camino. Muchas gracias AlVelAl!
#agriculturaecologica#agriculturaecologica
#agriculturaregenerativa
#agriculturaorganica #agriculture #ecologico #almendras #ametllers