Projectes

Suport a la comercialització

L’any 2020 vam iniciar una nova secció dins l’ADV per tal de donar suport a la comercialització dels productes de les persones associades. És un tema poc resolt i molt complex, però que pot facilitar la vida de la pagesia ecològica. La idea és posar en valor la manera de produir de les nostres associades com a fet diferenciador (pagesia arrelada al territori) i fer promoció per trobar nous canals de venda, a més d’ajudar a impulsar projectes que sorgeixin d’elles en els que es potenciï la comercialització col·laborativa de proximitat, mitjançant canals directes entre productores de les zones rurals i les grans ciutats o idees noves que puguin afavorir la venda allà on el pagès no pot arribar de manera individual. En aquests canals és on es concentra el consum i es fomenta la col·laboració entre pagesos, una tasca ben complexa.

Les primeres fases del projecte són :

  • – Consulta participativa on es recullen les necessitats i dificultats relacionades amb la comercialització.
  • – Creació d’un segell on es reflecteixi l’escènica dels pagesos que formen part de l’ADV i quina és la nostra forma de treballar, per tal que aquells socis que ho vulguin puguin fer-ne ús. És un procés participatiu i que va fent els seus passos lents, però ferms.
  • – Campanya de difusió del segell per difondre els nostres valors.
  • – Suport en els estudis de projectes de comercialització, on hi participin diversos socis de l’ADV per veure si són possibles i viables.
  • – Dinamització del sector i establiment de llaços entre les sòcies per potenciar el treball en xarxa en els aspectes necessaris. Trobar els punts comuns on col·laborar.
  • – Recerca de finançament per suportar aquest projecte, així com d’aliances i altres projectes similars per aprendre d’experiències que ja estan en funcionament.

Comparteix-ho

Altres projectes en curs

Impulsem projectes propis, per ampliar el coneixement, augmentar la biodiversitat, i donar suport a la comercialització.

Promoció de la venda de proximitat

El consum de proximitat i de circuits curts és la millor manera de donar supot a la pagesia local

Llegir més

Proyecto 'OSMIA'

Aquest projecte el vam iniciar l’any 2017 amb l’objectiu d’incrementar les poblacions d’òsmia autòctones que van disminuint en part per la falta de refugis i ajudar, a la vegada, a ser més autosuficients en la pol·linització a fruiters i ametllers. La nostra cria d’Osmia cornuta l’alliberem cada any a les finques dels nostres associats.

Llegir més

The OSMIA Initiative

We started this project in 2017 with the aim of increasing the native osmia populations that are decreasing partly due to the lack of shelters and at the same time helping them to be more self-sufficient in the pollination of fruit trees and almond trees. Our breeding of "Osmia cornuta" is released every year on our associates farms.

Llegir més

Som més que ecològics, és la nostra manera de treballar i entendre la pagesia.

Comença el Curs Bàsic de PAE a @eaalfarras

Hi participem explicant les bases científiques i tècniques de l`Agricultura Ecològica i aclarint els dubtes que sorgeixen quan es fa una conversió.
Avui s`ha explicat als assistents la diferència entre Agricultura Ecològica, Biològica, Orgànica, Regenerativa, Biodinàmica, Residu zero, Agricultura Integrada i Producció Agrària Sostenible... 🌱💚🧑‍🌾

👉L`Agricultura Ecològica (sinònim d`agricultura biològica o orgànica) té per objectiu produir aliments sans de forma respectuosa amb el medi i les persones sense utilitzar productes de síntesi química. Segueix una normativa europea i té una certificació pública (CCPAE) que certifica el seu compliment.

👉Existeixen altres tipus d`agricultura que comparteixen objectius i maneres de fer amb l`AE, com són l`agricultura regenerativa o la biodinàmica. En el cas de la biodinàmica també té una normativa i una certificadora, en aquest cas privada. La regenerativa encara no està regulada i cadascú l`entén de manera diferent. La majoria de finques que fan producció ecològica també fan en certa mesura agricultura regenerativa, encara que es vulgui separar.

👉Pel que fa al què anomenen
"residu zero", busca que al producte final no es trobin matèries actives, no té en compte el medi ni com s`ha produït, ni té normativa darrera. És més un concepte comercial.

👉La producció integrada és la producció convencional ben feta, que en el seu moment va aconseguir fer canvis però que es va quedar lluny d`acostar-se a la producció ecològica. Recentment està sorgint l`anomenada Producció Agrària Sostenible que serà la "nova" producció integrada, volen que tingui un segell promogut des del Departament d`Acció Climàtica. El sector ecològic ho viu amb cert recel per la possible confusió que pot causar aqueseta nomenclatura en el consumidor.

Esperem haver aclarit una mica aquests diferents conceptes d`agricultura...

#agriculturaecològica
#agriculturaorganica
#biodinàmica
#regenerativa
#km0
#sostenible
...