Projectes

Projecte ‘Generació de nou coneixement I+D’

L’agricultura ecològica necessita constantment observació i comprensió del medi per tal d’avançar, ja que gran part de les solucions als problemes cal buscar-les en el coneixement dels cicles naturals. Cada any realitzem assajos i proves de camp per a mitigar problemàtiques poc resoltes de la producció ecològica i també per a generar nou coneixement. Aquestes investigacions les fem des de l’ADV i sovint ens recolzem i col·laborem amb centres de recerca, universitats o altres entitats. Alguns dels assajos els fem amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i procurem fer-ne difusió en jornades i cursos perquè aquest nou coneixement arribi a altres persones.

Algunes de les temàtiques en les quals treballem són:

Plagues i malalties en producció ecològica

Assajos concrets sobre problemàtiques sanitàries dels cultius en producció ecològica

Pol·linització

Estudis de pol.linització natural amb abelles silvestres i recuperació de poblacions

Nutrició i sanitat

Estudis pràctics sobre la relació entre les plagues i malalties i la nutrició dels cultius (Trofobiosis)

Microbiologia dels sòls

Estudis on es mesura la descomposició de la matèria orgànica i estudis per avaluar els nivells de microorganismes del sòl.

Comparteix-ho

Altres projectes en curs

Impulsem projectes propis, per ampliar el coneixement, augmentar la biodiversitat, i donar suport a la comercialització.

Projecte 'OSMIA'

Aquest projecte el vam iniciar l’any 2017 amb l’objectiu d’incrementar les poblacions d’òsmia autòctones que van disminuint en part per la falta de refugis i ajudar, a la vegada, a ser més autosuficients en la pol·linització a fruiters i ametllers. La nostra cria d’Osmia cornuta l’alliberem cada any a les finques dels nostres associats.

Llegir més

Projecte '+Biodiversitat'

L’agricultura i els paisatges agraris necessiten incloure més espais refugi per a la fauna. Per això incentivem la instal·lació a les finques, de caixes niu de rapinyaires, ocells insectívors i ratpenats. També potenciem la sembra o plantació d'espècies vegetals que promoguin la fauna auxiliar, pel control biològic de plagues i la pol·linització.

Llegir més

Projecte suport a la comercialització

L’any 2020 vam iniciar una línia de treball per tal de dinamitzar el sector i donar suport de manera indirecta a la comercialització dels productes dels associats, ja que no és fàcil la vida del pagès ecològic. Treballem per donar a conèixer els valors darrere la producció dels pagesos i pageses de l’ADV ecològica i enllacem de manera col·laborativa les seves necessitats i possibles solucions.

Llegir més

Som més que ecològics, és la nostra manera de treballar i entendre la pagesia.

Per fi sembla que arriba el fred, temps que agrada a la familia de les cols.
A la foto la col Kale esplendida a Vilanova de Bellpuig.
#agriculturaecologica #advecologicaponent #calvalls #ecologico #biodinamica #agriculturaorganica #hortaorganica
...

Avui a la jornada shan compartit els resultats de diferents assajos i experiencies sobre la soja ecològica entre altres cultius i hem recollit les necessitats en recerca del sector. Fer trobades on es trobin pagesos, tecnics i investigadors pensem són molt enriquidores i necessàries. Gràcies a totes les persones que heu vingut i participat! Seguim.
#soja #sojaecologica #advecologica #recerca #agricultura #agriculturaecologica #ecologic
...

Ep! vols conèixer noves experiències de com controlar les herbes espontànies en el cultiu de soja ecològica? doncs aquesta és la teva jornada, vine i participa!

T'hi pots inscriure a través de https://ruralcat.gencat.cat/formacio/jornades-tecniques o enviant-nos un e-mail a advecologicaponent@gmail.com

T'hi esperem!
#sojaeco #agriculturaecologica #extensiuseco
...