Projectes

Projecte ‘Generació de nou coneixement I+D’

L’agricultura ecològica necessita constantment observació i comprensió del medi per tal d’avançar, ja que gran part de les solucions als problemes cal buscar-les en el coneixement dels cicles naturals. Cada any realitzem assajos i proves de camp per a mitigar problemàtiques poc resoltes de la producció ecològica i també per a generar nou coneixement. Aquestes investigacions les fem des de l’ADV i sovint ens recolzem i col·laborem amb centres de recerca, universitats o altres entitats. Alguns dels assajos els fem amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i procurem fer-ne difusió en jornades i cursos perquè aquest nou coneixement arribi a altres persones.

Algunes de les temàtiques en les quals treballem són:

Plagues i malalties en producció ecològica

Assajos concrets sobre problemàtiques sanitàries dels cultius en producció ecològica

Pol·linització

Estudis de pol.linització natural amb abelles silvestres i recuperació de poblacions

Nutrició i sanitat

Estudis pràctics sobre la relació entre les plagues i malalties i la nutrició dels cultius (Trofobiosis)

Microbiologia dels sòls

Estudis on es mesura la descomposició de la matèria orgànica i estudis per avaluar els nivells de microorganismes del sòl.

Comparteix-ho

Altres projectes en curs

Impulsem projectes propis, per ampliar el coneixement, augmentar la biodiversitat, i donar suport a la comercialització.

Projecte '+Biodiversitat'

L’agricultura i els paisatges agraris necessiten incloure més espais refugi per a la fauna. Per això incentivem la instal·lació a les finques, de caixes niu de rapinyaires, ocells insectívors i ratpenats. També potenciem la sembra o plantació d'espècies vegetals que promoguin la fauna auxiliar, pel control biològic de plagues i la pol·linització.

Llegir més

Venda de Proximitat

La Venda de Proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013

Llegir més

Som més que ecològics, és la nostra manera de treballar i entendre la pagesia.

Bon divendres de fred! ❄

Encara ens queden alguns refugis d`òsmies disponibles! 🌺🐝

Tens un hort o una petita finca i vols contribuir a la millora de la biodiversitat?
Ara tens l`oportunitat! Fent una aportació al projecte osmia de 50 euros, et donem un refugi amb tot el necessari per començar la teva població d`abelles salvatges autòctones.

𝕬𝖖𝖚𝖊𝖘𝖙 𝕹𝖆𝖉𝖆𝖑 𝖗𝖊𝖌𝖆𝖑𝖆 𝖇𝖎𝖔𝖉𝖎𝖛𝖊𝖗𝖘𝖎𝖙𝖆𝖙, 𝖗𝖊𝖌𝖆𝖑𝖆 ò𝖘𝖒𝖎𝖊𝖘 🐝

Per més informació del projecte visitans a www.advecologica.org/projectes/projecte-osmia/

Per fer la teva comanda escriu a 👇 advecologica@advecologica.org

#recycle #materialsreciclats♻️ #osmiacornuta #osmia #abelles #bees #autoctona #refugi #polinitzadors #agricultura #mediambient #safethebees
...