Projectes

Proveïm-nos per Transformar!

Els projectes Singulars són projectes, impulsats pel Departament d’Economia i Treball de la Generalitat de Catalunya, que tenen per objectiu generar ocupació a través de nous projectes empresarials, en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del propi sector d’activitat, o del territori.

Des del mes d’octubre de 2022 fins a l’octubre de 2023 hem estat embrancats, juntament amb les companyes de la Cooperativa Tres Cadires d’Arbeca, la Cooperativa l’Arbequina, del mateix poble, i Àlquia en un projecte molt interessant:

Proveïm-nos per transformar cap a la sobirania etílica, en el que es busca cultivar i transformar de manera local i co-responsable alguns dels ingredients que Tres Cadires requereix pels seus projectes licorers.

La contribució de l’ADV Ecològica al projecte ha estat la de coordinar la xarxa d’agents del territori com a proveïdors de coneixement i matèries primeres per a les proves pilot, cercar projectes similars o d’interès pel projecte i recopilar la informació en format de guies. 

En aquestes, expliquem quins són els cereals amb aptituds malteres més adients i les condicions òptimes pel seu cultiu i maneig en ecològic. En una segona guia, expliquem els diferents passos en el procés de maltejat i les diferents infraestructures malteres. Finalment, la tercera guia resumeix el coneixement actual sobre com aconseguir cultivar algunes plantes licoreres de recol·lecció silvestre, com la rosella, botja pudent, aranyons i te de roca. Amb aquest pas cap al cultiu, es busca reduir la pressió sobre les poblacions silvestres i proveir dels ingredients necessaris per a la creació de licors de manera ecològica i de territori.

Compartim amb vosaltres les tres guies per tal que les pugueu consultar:


Promou i finança:

Comparteix-ho

Altres projectes en curs

Impulsem projectes propis, per ampliar el coneixement, augmentar la biodiversitat, i donar suport a la comercialització.

Projecte '+Biodiversitat'

L’agricultura i els paisatges agraris necessiten incloure més espais refugi per a la fauna. Per això incentivem la instal·lació a les finques, de caixes niu de rapinyaires, ocells insectívors i ratpenats. També potenciem la sembra o plantació d'espècies vegetals que promoguin la fauna auxiliar, pel control biològic de plagues i la pol·linització.

Llegir més

Suport a la comercialització

L’any 2020 vam iniciar una línia de treball per tal de dinamitzar el sector i donar suport de manera indirecta a la comercialització dels productes dels associats, ja que no és fàcil la vida del pagès ecològic. Treballem per donar a conèixer els valors darrere la producció dels pagesos i pageses de l’ADV ecològica i enllacem de manera col·laborativa les seves necessitats i possibles solucions.

Llegir més

Som més que ecològics, és la nostra manera de treballar i entendre la pagesia.

Bon divendres de fred! ❄

Encara ens queden alguns refugis d`òsmies disponibles! 🌺🐝

Tens un hort o una petita finca i vols contribuir a la millora de la biodiversitat?
Ara tens l`oportunitat! Fent una aportació al projecte osmia de 50 euros, et donem un refugi amb tot el necessari per començar la teva població d`abelles salvatges autòctones.

𝕬𝖖𝖚𝖊𝖘𝖙 𝕹𝖆𝖉𝖆𝖑 𝖗𝖊𝖌𝖆𝖑𝖆 𝖇𝖎𝖔𝖉𝖎𝖛𝖊𝖗𝖘𝖎𝖙𝖆𝖙, 𝖗𝖊𝖌𝖆𝖑𝖆 ò𝖘𝖒𝖎𝖊𝖘 🐝

Per més informació del projecte visitans a www.advecologica.org/projectes/projecte-osmia/

Per fer la teva comanda escriu a 👇 advecologica@advecologica.org

#recycle #materialsreciclats♻️ #osmiacornuta #osmia #abelles #bees #autoctona #refugi #polinitzadors #agricultura #mediambient #safethebees
...