Notícies

Jornada ‘Nutrició i sanitat. Podem prevenir plagues i malalties amb la nutrició vegetal?’

El passat dia 10 de novembre de 2021 vam organitzar una jornada online sobre la relació que guarda la nutrició vegetal i la sanitat dels nostres cultius. Aquest tema segueix amb molts enigmes i problemàtiques sense resoldre. El que se sap i el que no sobre aquesta temàtica, es troba en un moment d’evolució amb l’aparició de noves tecnologies que arriben a l’abast del productor per poder valorar els desequilibris interns que pateixen les plantes. En la jornada ens vam connectar per parlar i aprofundir en aquest tema tan complex amb l’Albert Lacunza, un col·laborador de l’ADV. L’Albert compta amb una llarga trajectòria com a tècnic assessor de cultius ecològics a casa nostra, i actualment, és gerent agrònom a la plataforma Nuup de Mèxic. Durant la jornada, ens va facilitar informació útil de com la nutrició ens pot ajudar a la gestió de plagues i malalties aportant exemples de les seves experiències com a assessor.

Des de l’ADV Ecològica, vam presentar els primers resultats de la prova pilot desenvolupada durant la campanya 2020-21, amb l’objectiu de reduir algunes de les plagues que causen més mal de cap en finques ecològiques de fruiters, com el pugó (Hyalopterus sp.) i el tigre (Stephanitis Pyri).

La jornada va ser tot un èxit gràcies al suport i organització de l’Associació Leader de Ponent i va ser molt interessant, ja que vam comptar amb més de 80 persones connectades amb moltes preguntes i aportacions. Estem molt satisfetes que a dia d’avui encara continuin incrementant-se les visualitzacions del vídeo disponible a les xarxes.

Si voleu estar informats sobre futures jornades i activitats organitzades per l’ADV ecològica, segueix-nos a Instagram (@advecologicaponent) i Facebook

Comparteix-ho

Som més que ecològics, és la nostra manera de treballar i entendre la pagesia.

Comença el Curs Bàsic de PAE a @eaalfarras

Hi participem explicant les bases científiques i tècniques de l`Agricultura Ecològica i aclarint els dubtes que sorgeixen quan es fa una conversió.
Avui s`ha explicat als assistents la diferència entre Agricultura Ecològica, Biològica, Orgànica, Regenerativa, Biodinàmica, Residu zero, Agricultura Integrada i Producció Agrària Sostenible... 🌱💚🧑‍🌾

👉L`Agricultura Ecològica (sinònim d`agricultura biològica o orgànica) té per objectiu produir aliments sans de forma respectuosa amb el medi i les persones sense utilitzar productes de síntesi química. Segueix una normativa europea i té una certificació pública (CCPAE) que certifica el seu compliment.

👉Existeixen altres tipus d`agricultura que comparteixen objectius i maneres de fer amb l`AE, com són l`agricultura regenerativa o la biodinàmica. En el cas de la biodinàmica també té una normativa i una certificadora, en aquest cas privada. La regenerativa encara no està regulada i cadascú l`entén de manera diferent. La majoria de finques que fan producció ecològica també fan en certa mesura agricultura regenerativa, encara que es vulgui separar.

👉Pel que fa al què anomenen
"residu zero", busca que al producte final no es trobin matèries actives, no té en compte el medi ni com s`ha produït, ni té normativa darrera. És més un concepte comercial.

👉La producció integrada és la producció convencional ben feta, que en el seu moment va aconseguir fer canvis però que es va quedar lluny d`acostar-se a la producció ecològica. Recentment està sorgint l`anomenada Producció Agrària Sostenible que serà la "nova" producció integrada, volen que tingui un segell promogut des del Departament d`Acció Climàtica. El sector ecològic ho viu amb cert recel per la possible confusió que pot causar aqueseta nomenclatura en el consumidor.

Esperem haver aclarit una mica aquests diferents conceptes d`agricultura...

#agriculturaecològica
#agriculturaorganica
#biodinàmica
#regenerativa
#km0
#sostenible
...