Notícies

III Jornada demostrativa para el control de hierba en cultivos leñosos

Gran éxito de participación en la «III Jornada demostrativa de gestión de hierba en cultivos leñosos» que organizamos el 14 de octubre de 2021 en la Escuela Agraria de Alfarràs. Aunque con restricciones, vinieron personas de distintos puntos del territorio. Se expusieron diferentes estrategias y herramientas existentes, y vimos en acción diferente maquinaria de deshierbe en condiciones de hierba habitual en los campos de producción ecológica.

Estamos muy contentas de cómo fue la jornada y esperamos poder volver a organizarla de aquí a dos años con más novedades.

Damos las gracias a la Escuela Agraria de Alfarràs por su colaboración así como a todas las empresas participantes.

Ver en Instagram https://www.instagram.com/p/CVBc8KytRQ-/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Comparteix-ho

Somos más que ecológicos, es nuestra manera de trabajar y entender el campesinado.

Comença el Curs Bàsic de PAE a @eaalfarras

Hi participem explicant les bases científiques i tècniques de l`Agricultura Ecològica i aclarint els dubtes que sorgeixen quan es fa una conversió.
Avui s`ha explicat als assistents la diferència entre Agricultura Ecològica, Biològica, Orgànica, Regenerativa, Biodinàmica, Residu zero, Agricultura Integrada i Producció Agrària Sostenible... 🌱💚🧑‍🌾

👉L`Agricultura Ecològica (sinònim d`agricultura biològica o orgànica) té per objectiu produir aliments sans de forma respectuosa amb el medi i les persones sense utilitzar productes de síntesi química. Segueix una normativa europea i té una certificació pública (CCPAE) que certifica el seu compliment.

👉Existeixen altres tipus d`agricultura que comparteixen objectius i maneres de fer amb l`AE, com són l`agricultura regenerativa o la biodinàmica. En el cas de la biodinàmica també té una normativa i una certificadora, en aquest cas privada. La regenerativa encara no està regulada i cadascú l`entén de manera diferent. La majoria de finques que fan producció ecològica també fan en certa mesura agricultura regenerativa, encara que es vulgui separar.

👉Pel que fa al què anomenen
"residu zero", busca que al producte final no es trobin matèries actives, no té en compte el medi ni com s`ha produït, ni té normativa darrera. És més un concepte comercial.

👉La producció integrada és la producció convencional ben feta, que en el seu moment va aconseguir fer canvis però que es va quedar lluny d`acostar-se a la producció ecològica. Recentment està sorgint l`anomenada Producció Agrària Sostenible que serà la "nova" producció integrada, volen que tingui un segell promogut des del Departament d`Acció Climàtica. El sector ecològic ho viu amb cert recel per la possible confusió que pot causar aqueseta nomenclatura en el consumidor.

Esperem haver aclarit una mica aquests diferents conceptes d`agricultura...

#agriculturaecològica
#agriculturaorganica
#biodinàmica
#regenerativa
#km0
#sostenible
...